Has arribat aquí perquè has rebut un SMS amb un recordatori de vacunació per al teu conill. Clica al nom de la vacuna que li toqui (ho tens al missatge) per llegir més informació sobre la mateixa.

Per assistir, pots demanar cita prèvia des de la web maaucv.com/cita-previa/ o bé trucant al 977801811.

A més a més, recorda que, com sempre, durant la visita vacunal també practicarem una exploració completa al teu pelut i tindràs ocasió de resoldre tots els teus dubtes sobre la seva salut.

VACUNA BIVALENT (Myxo/RHD)

Dades ràpides:

  • Protegeix contra: mixomatosi i malaltia vírica hemorràgica clàssica (RHDV1) i tipus 2 (RHDV2).
  • Cal revacunar anualment.
Vull saber-ne més

Li diem vacuna bivalent a una vacuna múltiple per a conills que inclou les dues malalties contra les quals es pot vacunar els conills, tant de companyia com de granja. S’administren en una sola injecció. Aquestes vacunes es recomanen a tots els conills de companyia que visquin a Europa, en general, i especialment a la península ibèrica, ja que el conill europeu (Oryctolagus cuniculus) és especialment susceptible a les dues i el nostre territori és una zona endèmica també per a les dues. La vacunació, de fet, és absolutament rutinària en animals de granja a causa de l’elevada mortalitat que ambdues malalties poden provocar, i ambdues són malalties de declaració obligatòria (això significa que els casos positius d’han de comunicar a l’autoritat competent per tal d’establir mesures de control i evitar l’aparició de focus epidèmics).

Com el seu nom indica, protegeix contra 2 malalties:

  • Mixomatosi. És una malaltia vírica que es pot transmetre a través de la picada de puces i mosquits (a més del contacte directe) i que provoca l’aparició de nòduls cutanis, especialment a la zona de la cara, i una davallada molt greu de les defenses que acaba produint la mort per neumonies secundàries entre 10 i 15 dies més tard.
  • Malaltia vírica hemorràgica (RHD). És una malaltia molt greu que afecta sobretot a conills adults, produint mort sobtada gairebé sense símptomes previs per diferents mecanismes. Existeix una variant més nova del virus (tipus 2), amb una mortalitat més moderada però que pot afectar més a conills joves, i més fàcilment transmissible que la clàssica. No totes les vacunes contra RHD protegeixen contra les dues variants, però sí la que utilitzem nosaltres.