La nostra consulta està equipada amb tot el necessari per les actuacions que necessiten la majoria de gossos i gats al llarg de la seva vida. En cas de necessitar equipament més avançat sempre us derivarem a centres de plena confiança. Estem contínuament ampliant les eines i varietat de serveis que oferim amb l’objectiu de minimitzar els vostres desplaçaments.

A MAAU Centre Veterinari, podeu comptar amb l’atenció d’un veterinari especialitzat en la medicina felina per la International School of Veterinary Postgraduate Studies.

Vacunacions

Ens prenem molt seriosament la vacunació dels nostres animals de companyia. Les recomanacions de vacunació canvien cada pocs anys de la mateixa manera que avança la ciència i la investigació. Quan va ser l’última vegada que el teu veterinari et va comunicar que deixaria d’aplicar algunes vacunes o que te’n recomanaria de noves? Sabies que hi ha vacunes que només cal aplicar cada 3 anys? I que, en canvi, n’hi ha d’altres que s’han d’aplicar cada any, que poden afectar seriosament la salut de les persones i que, a més, gairebé mai s’apliquen?

Pregunta’ns sobre les necessitats del teu pelut i t’assessorarem de forma personalitzada. A MAAU Centre Veterinari, utilitzem les guies de vacunació de la WSAVA, l’organització més important de veterinaris de petits animals a nivell mundial, que vetlla per la investigació i per les bones pràctiques clíniques. Curiosament, aquestes guies recomanen algunes pautes que s’utilitzen molt poc i, en canvi, desautoritzen les pràctiques més habituals, com utilitzar la vacunació polivalent any rere any en tot tipus de gossos i gats.

Les últimes guies són de l’any 2016 i es poden consultar de forma pública.

Citodiagnòstic

El microscopi és una eina molt poderosa i a la vegada econòmica per ajudar-nos en el diagnòstic de molts problemes. Li ha aparegut un nòdul o una clapa en algun lloc? Té infecció d’orina? Està en zel? Per què no cura aquesta ferida? Fins i tot ens és d’utilitat per contrastar alguns anàlisis sanguinis, com recomptes anormals de plaquetes o el diagnòstic fi d’alguns tipus d’anèmies.

Però la utilitat més evident és resoldre amb rapidesa el dubte que preocupa a molts propietaris d’animals: és maligne aquest quist que li ha aparegut? O ens ho podem prendre amb més calma? Amb una sola mostra i quinze minuts ben utilitzats es pot donar una resposta clara a gairebé tots els casos, per encaminar la solució de la manera més eficient possible, estalviant temps, diners i patiment innecessari.

Si bé és cert que el microscopi és una eina present a tots els centres veterinaris, també ho és que no tots els clínics confien en el seu potencial com ho fem nosaltres. A MAAU no treballem a cegues si hi ha una mostra que ens demana ser observada!

Laboratori d’anàlisi intern

Disposem d’un complet i fiable laboratori d’anàlisi sanguini intern que ens permet obtenir resultats d’hematologia i gairebé qualsevol paràmetre de bioquímica (funcionalitat hepatorrenal, electròlits, hormones, acidosi metabòlica, etc.) en menys de mitja hora, i a un preu assequible.

Això significa que podem prendre decisions importants davant d’un cas qualsevol, independentment de la seva gravetat, sense haver d’esperar dos o tres dies els resultats del laboratori extern ni haver-vos de derivar a un altre centre per completar l’estudi.

Per descomptat, completem el nostre laboratori intern amb els habituals tests ràpids per diferents malalties infeccioses i amb analítica d’orina interna.